-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:7759 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:2

كسي خمس مال خود را تا كنون پرداخت نكرده است. يك بار به مرجع تقليد خود مراجعه نموده و دفتر ايشان مبلغي را به عنوان خمس مال براي او تعيين نموده ولي مقلّد به مرجع تقليد ديگري مراجعه نموده و ايشان مبلغ كمتري را براي خمس مال او در نظر گرفته است. مرجع خودم در خصوص خمس خانه قيمت فعلي مثلاً ده ميليون را ملاك ميداند و مرجع ديگر قيمت خريد مثلاً دو ميليون تومان را ملاك ميداند. حال بايد به نظر مرجع تقليدم گوش كنم يا بر اساس نظر مرجع تقليد ديگر عمل كنم؟ چرا بايد اين طور باشد؟

اختلاف نظر بين مراجع امري طبيعي است. همانند بسياري از مسايل و امور ديگر كه بين متخصصان يك فن يا رشته علمي اختلاف نظر وجود دارد. مسئله اجتهاد و فهم احكام ديني نيز از اين امور ميباشد.

وقتي شخصي را به عنوان مرجع تقليد انتخاب كرديد، بايد فقط از او تقليد نماييد. ممكن است نظر و رأي دو مرجع تقليد با يكديگر متفاوت باشد، امّا وظيفهاي كه شخص مقلِّد بر عهده دارد، پيروي از رأي و نظر مرجع تقليد خودش ميباشد، نه اين كه از نظر و رأي هر مجتهدي كه خواست. از اين رو، در محاسبه خمس ممكن است يك مرجع تقليد ملاك محاسبه را قيمت فعلي بداند.(1) اما مرجع تقليد ديگر ملاك را قيمت قبلي آن مال، در هنگام خريد بداند.(2) امّا در هر حال شخصي كه تقليد ميكند نميتواند به دلخواه خود از هر كدام كه خواست پيروي كند، بلكه فقط بايد از نظر مرجع تقليد خود پيروي نمايد.

تنها در صورت اجازه مرجع تقليد در بعضي از مسايل و در مسائلي كه حكم به احتياط نموده، ميتوان به مرجع تقليد ديگر مراجعه كرد.

پي نوشتها:

1. استفتائات امام خميني(ره)، ج 1، ص 395 و جامع المسائل، آيت اللَّه فاضل، ج 1، ص 213.

2. جامع الاحكام، آيت اللَّه صافي گلپايگاني، ص 170.

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.